Om Body for Life

Body for Life ejes og drives af Helene Birk – Personlig træner, kostvejleder og sundhedscoach.

Body for Life er en selvstændig virksomhed beliggende i huset på Fjeldhammervej 15 i Rødovre.

 

Lidt om Helene Birk

Jeg er tidligere håndboldspiller, men måtte efter en del år med skader indse, at håndbold var en alt for hård sport, da jeg er meget hypermobil. Jeg havde derefter store problemer med at finde en sport, der fangede mig på samme måde som håndbolden gjorde. Min manglende fysiske aktivitet og en tvillingegraviditet var medvirkende til, at jeg ”pludselig” havde taget en del kilo på, og her indså jeg, at jeg måtte ændre min livsstil.

Jeg havde aldrig haft nogen som helst interesse for fitness centre. Det var noget af det værste, der var opfundet! Men jeg var nødt til at gå den vej, for at få det liv jeg ønskede mig. Jeg opsøgte en personlig træner, som fik mig til at indse, hvor vigtigt det var med styrketræning for mine hypermobile led. Jeg kunne pludselig en masse ting, jeg aldrig havde været i stand til før. Og vigtigst af alt – det var sjovt!

Jeg havde efter forholdsvis kort tid ændret mit liv i en retning jeg aldrig havde forestillet mig. Følelsen af at jeg kunne mere end jeg nogen sinde havde kunnet pga. skader og overvægt, gav mig gejsten til at arbejde videre mod et nyt mål – nu skulle jeg selv være personlig træner!

Jeg ønsker at andre skal kunne sidde med den samme tilfredshed og stolthed over, at kunne overvinde de forhindringer, de oplever i deres hverdag. Netop det med at gøre træningen sjov, er enormt vigtigt for mig i mit arbejde som personlig træner. Det er svært at komme i mål, hvis man ser træningen som en sur pligt, som er svær at komme af sted til.
Træning er ikke det eneste man skal fokusere på, hvis man fx sidder med et ønske om vægttab. Det største fokus ligger på kosten, men det bedste resultat opnås, hvis man spiser fornuftigt og træner regelmæssigt. Derfor har jeg suppleret min personlig træner uddannelse med en kostvejleder uddannelse.

En ting er dog at kunne hjælpe ved at lave træningsprogrammer og kostplaner. Overvægt er ofte noget, der er opstået over flere år og mange er ikke bare fysisk, men også psykisk belastet af det, så for mig er det ikke nok blot at kunne “symptom behandle”. Jeg vil gerne kunne hjælpe mine kunder med at finde frem til hvad der skal til, for at de ikke falder tilbage i det gamle mønster, når de er færdige med deres forløb hos mig, samt hjælpe med at fastholde/øge motivationen undervejs i forløbet, hvor mange oplever at vægttabet ofte går i stå. Derfor har jeg også taget en psykologeksamineret sundheds- og vægttabscoach uddannelse, så jeg kan hjælpe med en helt gennemført livsstilsændring.

Som det seneste har jeg specialiseret mig yderligere med kursus omkring spiseforstyrrelsen BED (Binge Eating Disorder) – på dansk kaldet “overspisning”. Overspisning er en hidtil overset spiseforstyrrelse sammenlignet med fx anoreksi og bulimi.  Men rigtig mange danskere (ca. 40.000) lider faktisk af overspisning. Og tallet er sandsynligvis meget højere, da mange ikke er klar over, at de måske har denne spiseforstyrrelse. Der findes forskellige grader af overspisning. Nogle mennesker har overspisnings episoder flere gange om ugen, og nogle kan i perioder endda have flere episoder om dagen. Disse personer vil med stor sandsynlighed have behov for mere specialiseret hjælp, men hører du til dem, der måske lider af overspisning i mindre grad, vil jeg kunne hjælpe dig. Og du er altid velkommen til at kontakte mig for en gratis uforpligtende samtale, hvis du er i tvivl om du evt. lider af overspisning eller gerne vil høre lidt nærmere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.