Body for Life ejes og drives af Helene Birk – Personlig træner, kostvejleder og sundhedscoach.

Body for Life er en selvstændig virksomhed beliggende i “Huset i huset” på Fjeldhammervej 15 i Rødovre.

Body for Life ejes og drives af Helene Birk – Personlig træner, kostvejleder og sundhedscoach.

Helene Birk - Personlig træner

Lidt om Helene Birk

Jeg er tidligere håndboldspiller, men måtte efter en del år med skader indse, at håndbold var en alt for hård sport, da jeg er meget hypermobil. Jeg havde derefter store problemer med at finde en sport, der fangede mig på samme måde som håndbolden gjorde. Min manglende fysiske aktivitet og en tvillingegraviditet var medvirkende til, at jeg ”pludselig” havde taget en del kilo på, og her indså jeg, at jeg måtte ændre min livsstil.

Jeg havde aldrig haft nogen som helst interesse for fitness centre. Det var noget af det værste, der var opfundet! Men jeg var nødt til at gå den vej, for at få det liv jeg ønskede mig. Jeg opsøgte en personlig træner, som fik mig til at indse, hvor vigtigt det var med styrketræning for mine hypermobile led. Jeg kunne pludselig en masse ting, jeg aldrig havde været i stand til før. Og vigtigst af alt – det var sjovt!

Jeg havde efter forholdsvis kort tid ændret mit liv i en retning jeg aldrig havde forestillet mig. Følelsen af at jeg kunne mere end jeg nogen sinde havde kunnet pga. skader og overvægt, gav mig gejsten til at arbejde videre mod et nyt mål – nu skulle jeg selv være personlig træner!

For mig er det vigtigt altid at kunne tilbyde den bedste træning! Derfor har jeg specialiseret mig indenfor TRX, som i min optik er den absolut bedste træningsform til opbygningen af en sund og stærk krop. Du kan læse meget mere om, hvorfor TRX er så fantastisk et redskab på TRX Bootcamp siden. Jeg har en lang række kurser indenfor TRX, som kan læses herunder, og i 2017 gennemførte jeg TRX Advanced Group Training Course, som har gjort mig til en af de blot 21 certificerede TRX instruktører i Danmark.

Jeg ønsker, at andre skal kunne sidde med den samme tilfredshed og stolthed over, at kunne overvinde de forhindringer, de oplever i deres hverdag. Netop det med at gøre træningen sjov, er enormt vigtigt for mig i mit arbejde som personlig træner. Det er svært at komme i mål, hvis man ser træningen som en sur pligt, som er svær at komme af sted til.
Træning er ikke det eneste man skal fokusere på, hvis man fx sidder med et ønske om vægttab. Det største fokus ligger på kosten, men det bedste resultat opnås, hvis man spiser fornuftigt og træner regelmæssigt. Derfor har jeg suppleret min personlig træner uddannelse med en kostvejleder uddannelse.

En ting er dog at kunne hjælpe ved at lave træningsprogrammer og kostplaner. Overvægt er ofte noget, der er opstået over flere år og mange er ikke bare fysisk, men også psykisk belastet af det, så for mig er det ikke nok blot at kunne “symptom behandle”. Jeg vil gerne kunne hjælpe mine kunder med at finde frem til hvad der skal til, for at de ikke falder tilbage i det gamle mønster, når de er færdige med deres forløb hos mig, samt hjælpe med at fastholde/øge motivationen undervejs i forløbet, hvor mange oplever at vægttabet ofte går i stå. Derfor har jeg også taget en psykologeksamineret sundheds- og vægttabscoach uddannelse, så jeg kan hjælpe med en helt gennemført livsstilsændring.

Som det seneste har jeg specialiseret mig yderligere med kursus omkring spiseforstyrrelsen BED (Binge Eating Disorder) – på dansk kaldet “overspisning”. Overspisning er en hidtil overset spiseforstyrrelse sammenlignet med fx anoreksi og bulimi.  Men rigtig mange danskere (ca. 40.000) lider faktisk af overspisning. Og tallet er sandsynligvis meget højere, da mange ikke er klar over, at de måske har denne spiseforstyrrelse. Der findes forskellige grader af overspisning. Nogle mennesker har overspisnings episoder flere gange om ugen, og nogle kan i perioder endda have flere episoder om dagen. Disse personer vil med stor sandsynlighed have behov for mere specialiseret hjælp, men hører du til dem, der måske lider af overspisning i mindre grad, vil jeg kunne hjælpe dig. Og du er altid velkommen til at kontakte mig for en gratis uforpligtende samtale, hvis du er i tvivl om du evt. lider af overspisning eller gerne vil høre lidt nærmere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Trænger du til nyt træningstøj?

Så skulle du tage et kig på www.performancegear.dk, hvor du har mulighed for at købe der lækreste træningstøj fra Under Armour. Du kan se og bestille “Body for Life – kollektionen” lige her.

Træningstøj med Body for Life logo

Kunne du tænke dig at undervise hos Body for Life?

ELSKER DU AT MÆRKE ENERGIEN DER SPRUDLER, NÅR DU KØRER HOLDTRÆNING?

Så er det nu du skal gribe chancen og blive en del af Team Body for Life!

Om Body for Life:
Body for Life er et privat træningsstudio beliggende på Fjeldhammervej (lige ved Irma Byen) i Rødovre.
Visionen her er, at træning skal være sjovt! Noget man skal have lyst til! Det er vigtigt, at alle føler sig velkomne og godt tilpas ved at træne hos Body for Life uanset niveau og tidligere træningserfaring. Derfor kører vi med små lukkede hold med maks. 10-12 deltagere i forløb, som typisk varer 8 uger.
I løbet af de 8 uger opbygges der hurtigt et godt fællesskab, som giver deltagerne lyst til at komme til træning og gøre noget godt for sig selv og ikke blive ved med at betale for et medlemskab i fitnesscentret, som alligevel ikke bliver brugt.
Vi har rigtig mange gengangere, som kommer igen og igen, netop pga. den gode stemning, kvaliteten af træningen og trygheden ved at træne med den samme gruppe.
Vi har i øjeblikket holdtræning hver dag undtagen søndag. Der undervises i TRX træning, funktionel træning, efterfødselstræning, seniortræning og vægttabshold for personer med BMI over 30, som ønsker at træne med ligesindede.
Vi har fokus på en sund livsstil, som IKKE omhandler slankekure og restriktive spisevaner. Her er fokus på en aktiv hverdag og arbejde med vaner, der bidrager til lige præcis det liv, som det enkelte individ ønsker at leve.

Om dig:
For at komme i betragtning til at blive en del af Body for Life, skal du være uddannet personlig træner med interesse og erfaring indenfor funktionel træning.
Hos Body for Life er TRX meget i fokus og benyttes stort set altid i træningen. Derfor vil personer, der har gennemført TRX kurser (STC, GTC og/eller FTC) komme først i betragtning, men ansøgere med anden relevant uddannelse inden for funktionel træning er naturligvis også meget velkomne.

TRX kurserne skal være gennemført gennem Activeaid, som er de eneste, der udbyder de offecielle TRX kvalificeringskurser i Danmark. Tag et kig på deres kursuskalender og find dit næste TRX kursus her.
Det forventes, at du kan forevise diplomer og eksamensbeviser for at komme i betragtning til stillingen.
Der lægges stor vægt på, at du er energisk, smilende og udadvendt samt, at du brænder for at arbejde med mennesker.

Fordele ved at arbejde hos Body for Life:
Du slipper for besværet med markedsføring, annoncering og hele tiden at skulle være synlig på de sociale medier.
Du skal ikke bruge tid på at fakturere kunderne og sætte dig ind i reglerne omkring bl.a. GDPR.
Du får nogle faste hold, du er instruktør for, og de små hold gør det muligt for dig, at få et godt indblik i hver enkelt deltager, så du kan justere øvelserne, så de passer til hver enkelt deltagers niveau.
Du har bedre muligheder for at forhandle løn, da du aflønnes ud fra dine kvalifikationer, og ikke ud fra antallet af kunder. Ud over dine faste hold, kan vi også snakke om muligheden for at arbejde med personlig træning 1:1.
Gode muligheder for sparring og faglig udvikling i forhold til træning, kost og coaching samt mulighed for at komme input til nye hold og indkøb af nyt udstyr.

Arbejdstid:
Det forventes, at du kan arbejde eftermiddag/aften i tidsrummet 16.30 – 20.00 på hverdage og weekend mellem 9.00 og 12.00.

Løn:
Der aftales løn efter kvalifikationer.

Hvis du kunne tænke dig at være en del af team Body for Life, så send en mail med ansøgning samt CV til: helene@bodyforlife.dk med titlen ”jobansøgning” i emnelinjen.
Du kan læse mere om Body for Life på www.bodyforlife.dk og har du spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til Helene på tlf. nr. 29 91 80 70.

Alle ansøgninger behandles naturligvis fortroligt, og videregives derfor ikke til andre.

Uddannelser og kurser

Personlig træner uddannelse, 2013

Kostvejleder uddannelse, 2015

Sundheds- og vægttabscoach uddannelse, 2016

Børn og overvægt kursus, 2016

Vanecoach uddannelse v/Morten Elsøe, 2020

Overspisningscoach uddannelse v/Morten Elsøe, 2021

TRX kurser

TRX Suspension Training Course, 2014 – TRX Qualified

TRX Group Suspension Training Course, 2014 – TRX Qualified

TRX Sports Medicine Suspension Training Course, 2014 – TRX Qualified

TRX RIP Training Course, 2015 – TRX Qualified

TRX Force Training Course, 2015 – TRX Qualified

TRX Functional Training Course, 2015 – TRX Qualified

TRX Advanced Group Training Course, 2017 – TRX Certified

TRX for Yoga, 2020

Andet TRX

TRX SUMMIT – Nyborg, 2017

TRX SUMMIT – Oksbøl Kaserne, 2019

Virtuel TRX SUMMIT, 2021

Øvrige kurser

Z-Health – Essentials of elite performance, 2016

Binge Eating Disorder – overspisning, 2016-2017

Funktionel Neurologi, 2018