Cirkeltræning: En sjov of effektiv træningsform!

Cirkeltræning: En sjov og effektiv træningsform!

Måske forbinder du mest ordet cirkeltræning med LOOP fitness, men cirkeltræning er meget mere end maskiner i en cirkel. Læs med her og forstå, hvorfor så mange mennesker elsker denne træningsform.

I fitnessverdenen er der en bred vifte af træningsmetoder, der alle har til formål at forbedre vores helbred og kondition. En særlig effektiv og dynamisk træningsmetode, som mange danskere er vilde med, er cirkeltræning. Cirkeltræning tilbyder en række fordele, der gør den til et populært valg for både begyndere og erfarne atleter. Lad os se lidt nærmere på, hvad cirkeltræning handler om, og hvorfor det kan være en fantastisk tilføjelse til din træningsrutine.

Gratis prøvetime, holdtræning, Body for Life

Hvad er cirkeltræning?

Cirkeltræning er en form for træning, der indebærer en serie af øvelser, der udføres i rækkefølge, ofte med minimal hvile imellem. Disse øvelser kan variere fra kropsvægtøvelser som squats, push-ups og mavebøjninger til brug af redskaber som fx TRX, kettlebells, håndvægte og medicinbolde. Typisk udføres hver øvelse i et bestemt tidsinterval, ofte 30 sekunder til et minut, før man skifter til næste øvelse i cirklen. Efter at alle øvelserne er gennemført, tager man en kort pause, før man gentager cirklen flere gange.

Hvilke fordele er der ved cirkeltræning?

  • Effektivitet: Cirkeltræning er en effektiv træningsmetode, der arbejder med både styrke og kondition på samme tid. Ved at udføre en række forskellige øvelser i hurtig succession, får du en helkropstræning på kort tid.
  • Kalorieunderskud: Den høje intensitet og kontinuerlige bevægelse i cirkeltræning kan resultere i et betydeligt kalorieunderskud, hvilket kan være en hjælp for dem, der ønsker at tabe sig eller forbedre deres kropssammensætning.
  • Variation: Med en bred vifte af øvelser at vælge imellem, kan cirkeltræning let tilpasses til at imødekomme forskellige fitnessniveauer og mål. Dette gør det til en alsidig træningsmetode, der sjældent bliver kedelig.
  • Tidsbesparelse: I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til træning. Cirkeltræning tilbyder en effektiv træning på kort tid, hvilket gør det til et ideelt valg for dem, der har en travl livsstil.
  • Motivation: Træning i en gruppe eller med en træner under cirkeltræningssessioner kan tilføje en ekstra motivationsfaktor. Det sociale aspekt og støtten fra andre deltagere kan hjælpe med at holde dig motiveret og engageret i din træning.
Holdtræning

Hvordan kommer jeg i gang med cirkeltræning?

  • Find et cirkeltræningshold: Mange fitnesscentre tilbyder cirkeltræningsklasser ledet af certificerede trænere. Dette er en fantastisk måde at lære teknikkerne og få den nødvendige motivation og struktur. Du vil opleve, at de forskellige centre kan have mange forskellige navne for den holdtræning der betegnes som cirkeltræning. Hos Body for Life hedder det Funktionel træning, da alle øvelserne laves enten med egen kropsvægt eller med træningsudstyr, som er tiltænkt øvelser, der skal træne kroppens naturlige bevægemønstre. I LOOP fitness foregår træningen typisk i en fast opstillet cirkel af maskiner. Så det er helt op til en selv, hvilken type træning man foretrækker.
  • Sæt dit eget cirkeltræningsprogram op: Hvis du foretrækker at træne på egen hånd, kan du oprette dit eget cirkeltræningsprogram ved at vælge en række øvelser og bestemme arbejds- og hviletider for hver øvelse. Du kan sagtens træne hjemme på stuegulvet uden en masse stort og dyrt træningsudstyr og opnå resultater med din træning. Især hvis du er nybegynder. Jo mere du træner, jo mere tilpasser kroppen sig også til de øvelser, du arbejder med. Så på et tidspunkt vil du naturligvis være nødt til at udfordre dig selv med nye øvelser og tungere belastning, hvis du vil blive ved med at opnå resultater. 

Hvordan laver jeg mit eget cirkeltræningsprogram?

Der er mange måder at sammensætte et cirkeltræningsprogram på! Det kan være få øvelser eller mange øvelser du sætter sammen alt efter, hvor meget tid du har til at træne. 

Har du en time, vil jeg anbefale at du vælger et antal øvelser, hvor du får fordelt træningen ud på så mange muskelgrupper som muligt – gerne 10-12 øvelser, hvor du både træner ben, ryg, bryst, skulder, mave og evt. en konditionsøvelse eller to.

Er tiden knap kan du sagtens opnå positive resultater ved blot 15-20 minutters træning, men her vil jeg så fokusere på cirkeltræningsøvelser, der involverer kroppens største muskelgrupper, så du måske kan nøjes med 4 øvelser som du skifter mellem. 

Har du brug for hjælp til at komme i gang?

Hvad end du har brug for hjælp til at lave et træningsprogram, du kan træne i dit lokale fitnesscenter eller hjemme på stuegulvet, så hjælper jeg altid gerne med at sammensætte et program til dig ud fra dine ønsker og behov. Her tager vi udgangspunkt i dit nuværende niveau og de muligheder du har for træning, og så sammensætter vi i fællesskab et program med cirkeltrænings øvelser til dig, som ikke er et “one size fits all” program, men et program med dig i fokus!

Er du mere til holdtræning og bor i eller i nærheden af Rødovre, hvor Body for Life hører hjemme, så er du meget velkommen til at komme og være med til en gratis prøvetime, inden du binder dig til et af vores mange 8 ugers træningsforløb. 

Vi har cirkeltræning (som hos Body for Life hedder Funktionel træning) på holdplanen hver mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag, så du har altså stort set mulighed for at træne cirkeltræning på lige præcis den dag, der passer dig bedst i løbet af ugen.

Kunne du tænke dig at høre mere om vores træningsforløb eller booke en gratis prøvetime, er du altid velkommen til at ringe på tlf: 29918070 eller sende en mail til helene@bodyforlife.dk