En rejse gennem tiden!

Historien omkring hvordan Body for Life og Vaner for livet opstod!
Der er sket en del, siden jeg valgte at starte mit helt eget sted. Jeg drømte om at opbygge et sted, hvor alle kunne føle sig godt tilpas og få et naturligt forhold til kost og træning. Jeg kan nogle gange godt blive lidt forpustet ved tanken om, hvor hurtigt det er gået. Og den udvikling der er sket, siden mit liv i 2010 tog en gevaldig drejning, er næsten ikke til at forstå!

Jeg var 25 år, da jeg blev færdig som pædagog, og da jeg var 31 år kunne jeg også tilføje lægesekretæruddannelsen til CV’et.

Uddannelsen til pædagog var egentlig ikke noget jeg selv ville. Men gennem teenage årene havde mange mennesker fortalt mig, at jeg var så god til børn og jeg burde blive pædagog… Så det råd måtte jeg jo hellere følge.
Da jeg så valgte at starte på lægesekretæruddannelsen, var det egentlig også mest fordi en veninde var igang. Jeg ville gerne havde startet på uddannelsen til advokatsekretær, men også her lyttede jeg mere til andres meninger – lægesekretæruddannelsen ville jeg kunne bruge flere steder. Jeg var slet ikke “robust” nok, til at kunne klare mig som advokatsekretær! … Ok – igen stolede jeg på, at de andre nok havde ret.

20’erne var generelt en tid, hvor jeg havde meget svært ved at finde ud af, hvem jeg egentlig var og hvad jeg skulle med mit liv. Det virkede som om alle andre havde styr på det hele! Og jeg havde ikke styr på noget som helst!
Vægten begyndte at stige. En sund livsstil, var åbenbart heller ikke noget jeg kunne finde ud af!!! Jeg læste en masse omkring diverse slankekure og prøvede en del lige fra sultekure til slankepiller… Men intet af det holdt i længden.   Men så tog jeg mig sammen og kontaktede sådan en personlig træner – det var der nemlig én der sagde, at jeg skulle (Kan man fornemme et mønster???).

Det viste sig at være den klogeste beslutning, jeg nogensinde har taget. Stille og roligt, begyndte det at gå op for mig, at alle de negative tanker jeg havde omkring mig selv om min krop, var medvirkende årsager til, at jeg ikke kunne komme af med min overvægt. Jeg lyttede alt for meget til andres meninger og velmenende råd om hvad jeg burde og kunne og ikke mindst ikke kunne!
Da jeg begyndte at lukke af for, hvad andre havde af erfaringer med det ene og andet, begyndte meget at ændre sig for mig.
Vægten begyndte nu at falde. Jeg kunne gøre ting, jeg havde fået at vide ikke var muligt pga. mine hypermobile led. Min krop var ved at gå fra hinanden fordi jeg ikke brugte den! Ikke fordi jeg var hypermobil! Og jeg blev faktisk helt god til det der træning!


Og så skete der noget mærkeligt… Nogle begyndte at spørge mig til råds om træning… MIG!!!
Jeg snakkede meget med min træner om det, for det var virkelig en underlig følelse. Han kunne dog ikke se, hvorfor det var så underligt. Jeg var jo god til det… og så begyndte han også at joke med, at uddannelsen til personlig træner skulle være min næste og 3. uddannelse! Og det jokede han MEGET med!
Pludselig begyndte det dog at gå op for mig, at det ikke var en joke! Han mente det faktisk! Jeg havde aldrig selv tænkt den tanke. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke blev lidt nysgerrig ved tanken. Og når nu han sagde, at jeg skulle, så måtte jeg jo hellere! 😉

Lige præcis denne gang er jeg lykkelig for, at jeg fulgte en andens råd i forhold til uddannelse. For 3. gang viste sig at blive lykkens gang. For første gang i mit liv elsker jeg virkelig mit arbejde! Og den videre udvikling jeg, siden jeg i 2013 blev færdiguddannet personlig træner, har gennemgået med uddannelser til kostvejleder og sundheds-og vægttabscoach har bidraget til, at jeg i dag er meget mere sikker på mig selv og hvad det er JEG vil!

Efter et par års ansættelse som personlig træner i Fitnessdk, startede jeg i 2016 firmaet Body for Life og lejede mig ind som selvstændig i Fit&Sund, Ballerup. Her fandt jeg dog hurtigt ud af, at jeg havde brug for at kunne bestemme mere selv og begyndte at se mig om efter egne lokaler.

I juni 2017 kunne jeg slå dørene op for Body for Life i Rødovre. Et privat fitness studio, hvor alle skulle føle sig velkomne og blive en del af et trygt og hyggeligt fællesskab. Nu tog det for alvor fart, og i januar 2018 blev jeg nødt til at sige mit deltidsjob som lægesekretær på Fødegangen på Hvidovre Hospital op. En drøm jeg aldrig havde turde drømme, var pludselig blevet til virkelighed.


I 2020 gennemførte jeg Vanecoach uddannelsen, som blev startskuddet til Vaner for livet. Jeg elsker at arbejde med mennesker og hjælpe med at skabe et mere afslappet forhold til kost og motion. Jeg ønsker at hjælpe andre med at finde deres egne veje mod de mål, de har i livet.

Vi har alle haft forskellige udfordringer i livet, som har gjort os til dem vi er. Derfor kan man heller ikke se sort/hvidt på tingene.
Langt de fleste af mine kunder kommer til mig med ønsket om vægttab. Men ingen kommer til at gennemgå præcis det samme forløb. Der er forskellige forhindringer på vejen, der vil forsøge og også få succes med at spænde ben på et eller andet tidspunkt!
Det vigtige er at huske på, at hver gang vi falder, lærer vi også noget.
Men jo flere forbud vi sætter op for os selv, jo sværere bliver det at komme nogle vegne. Når vi sætter urealistiske mål op bliver kroppen stresset. Først når vi lærer at acceptere, at det tager tid at ændre en livsstil vi har haft igennem mange år – og vi er nødt til at finde vores egen vej – så vil der ske en varig positiv forandring!

Jeg kommer aldrig til at være fortaler for nogen som helst slankekur! Jeg er endda også holdt op med at lave kostplaner, hvor man skal holde sig indenfor X antal kalorier om dagen! Også selv om jeg altid har arbejdet ud fra, at der ikke skal være nogle forbud i forhold til kosten – det hele handler om input/output. Men det bliver stadig en stressfaktor hele tiden at skulle sikre sig, at man ikke går over det tilladte antal kalorier.
Det handler i den grad om mental forståelse for, hvorfor ens spisevaner er kommet ud af kurs og hvad kan der gøres for at DU kommer tilbage til et spisemønster som fungerer for dig og hjælper dig med at få det liv du ønsker!