Sådan finder du overskud i hverdagen!

Sådan finder du overskud i hverdagen

Føler du dig overvældet af alle dine opgaver? Tag kontrol med en realistisk tilgang! Sæt realistiske mål og skab ro ved at fokusere på det, du kan nå.

Sådan finder du overskud til det du skal eller vil!

Overvejer du nogensinde, om føelsen af at være overvældet, i virkeligheden handler om, at du er overstimuleret?

Det er torsdag eftermiddag og jeg sidder i bilen på vej til min halvårlige ”Nu tager jeg lige en uge i arbejds-hi” – tur. Trafikken glider uden problemer over Sjælland og Fyn på vej til min efterhånden faste plads på Hotel Koldingfjord, mens jeg lytter til en af mine yndlingspodcasts – selvfølgelig fagrelevant! 😉

Bedst som jeg sidder og tænker på, hvor skønt det bliver med endnu en uge, hvor jeg kan begrave mig i nogle af de opgaver, jeg ofte lader mig distrahere fra at få lavet og nyder min podcast i ellers fred og ro, lyder den ene stemme i højtaleren:

”Overvejer du nogensinde om følelsen af at være overvældet i virkeligheden handler om, at du er overstimuleret? Alt det du gerne vil lave, alt det du gerne vil lære- planlægning, research, mere arbejde – bliver du nogensinde færdig?”

Frem på nethinden springer den ”to-do liste”, jeg har skrevet med alle de opgaver, der skal klares, mens jeg nyder stilheden og udsigten til Kolding Fjord. Og nu, hvor jeg sidder og kigger på den, kan jeg ikke lade være med at ryste på hovedet og grine lidt af mig selv.

 

Når jeg tager på disse ture, hvor jeg lukker mig inde på et hotelværelse med en bunke arbejde, er det for at jeg kan få fred og ro til at fordybe mig i tingene – og der er virkelig mange ting, jeg gerne vil lave! Det er jo ligesom forklaringen på den ”to-do liste” der næsten er lige så lang som Kolding Fjord.

Men det er jo på ingen måde realistisk, at jeg skal nå alt det! Og selv om jeg altid prøver at sige til mig selv, at det er ok – jeg når det jeg når, så giver det mig på ingen måde ro, når jeg tager hjem, og kun har noget 20% af punkterne på listen! …

Så nu starter vi lige forfra – Ny liste!

Hvad KAN jeg nå? Hvad SKAL jeg nå?

På den måde kan jeg også sætte mig ned bagefter med følelsen af at have lavet noget godt, uden at være gået halvhjertet ind i det, for at nå så meget som overhovedet muligt!

Og bare rolig mig selv! Du skal nok få lov til at beholde den lange liste! Jeg smider den ikke ud! Den ligger lige nede i tasken, hvis du alligevel skulle få tid til at lave lidt mere. Du behøver bare ikke at se på den hele tiden! 😉

Føler du også nogle gange overvældet eller overstimuleret, så det er svært at finde overskud til at få klaret de ting du gerne vil?